WERKBESCHRIJVING STRIJK & PLAKVLIES

De Strijk- en Plakvlies heeft twee zijdes: een gladde zijde en een zachte, glimmende zijde.

Op de gladde zijde kan de gewenste vorm of het silhouette van een afbeelding worden getekend. Knip in dat geval het vlies iets buiten de lijnen van je tekening uit en ‘strijk’ daarna op een stuk stof naar keuze.

De zachte, glimmende zijde wordt op de verkeerde kant van de stof gestreken. De gladde kant ligt dan dus boven. Belangrijk: zorg dat je in eerste instantie het strijkijzer op één plek houdt en geef een heel klein beetje druk. Houdt het strijkijzer ongeveer 15-20 seconden op 1 plek. Til, indien nodig, het strijkijzer even op en druk het op het volgende stuk. Zorg elke keer voor een kleine overlap, zo weet je dat je alles hebt gehad. Ga dus niet direct met het strijkijzer heen en weer om te voorkomen dat je afbeelding verschuift. Gebruik een strijkijzer waarbij de stoomstand is uitgeschakeld. Zet het strijkijzer niet op de heetste stand. Gebruik bijvoorbeeld stand II/2. Neem even de tijd voor het goed vastzetten van het gehele oppervlak van het vlies. Per plek duurt dit ongeveer 15-20 seconden.

Als het geheel goed is afgekoeld controleer dan of het vlies goed is gehecht. Indien het aan bijv. op de randjes nog niet helemaal vast zit, houdt dan het strijkijzer nog op de gewenste plek en druk het daar nog iets extra aan. Bij voorkeur echter zorgen dat het al de eerste keer goed is vast gezet.

Helemaal laten afkoelen.

Knip nu de gewenste afbeelding met opgestreken vlies precies zoals je het hebben wilt. Je kunt dus nu je getekende vorm op de achterzijde uitknippen of de precieze afbeelding van het dessin van je stof.

Om je creatie op te plakken hoef je vervolgens alleen nog maar het dunne papier aan de achterzijde los te halen (zoals bij een reguliere sticker dus) en je stofsticker is klaar voor gebruik.

Veel creatief plezier!

De link naar de YouTube video-uitleg vind je hier of bekijk onderstaande:

© 2011 - 2022 MooiMam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel