OVER MOOIMAM

Studio_20150606_174416.jpgMooiMam is Martine. Ik ben 49 jaar, creatief, ondernemend, gek op mooie kleuren, dessins, prints en stoffen. Ik heb meer ideeën in mijn hoofd dan tijd om ze uit te voeren. Mijn tijd besteed ik namelijk, behalve aan naaien, haken, breien, ontwerpen, lezen en lekker koken, ook aan mijn gezin (lieve man en twee kinderen van 15 en 18 jaar).

Als kind vond ik het al heerlijk om te tekenen. Wat later kwam daar mijn liefde bij voor kleuren, mooie dessins, letters en allerlei grafische uitingen. Voor mijn studie ben ik mijn andere passie (lezen en me in andere werelden begeven) gaan volgen: geschiedenis. Na mijn studie bij toeval gaan werken bij verschillende bedrijven, o.a. op gebied van Personeel & Organisatie. 

Maar altijd bezig geweest met mooie dingen maken en opknappen, voor mijn huis, mijzelf en anderen. Na een moeilijke periode in mijn leven, o.a. door het ziekbed en de dood van mijn moeder, heb ik de weg terug gevonden door mijn onzekerheden over mijn creativiteit en passie(s) overboord te gooien. Ik wilde me omgeven met mooie stoffen en mooie prints waar ik blij van werd. En ik wilde niet langer denken dat daar verder niemand op zat te wachten. Ik ben gewoon begonnen. Met MooiMam. Met het verkopen van spullen die ik maakte en de prachtige stoffen die ik rechtstreeks uit Amerika en Scandinavië haalde. Eerst met kleine beetjes, om te kijken hoe het liep, en later wat groter en meer. 

Er moest natuurlijk een naam bedacht. Uiteindelijk is het 'MooiMam' geworden. Dit komt voort uit de uitspraak van mijn kinderen iedere keer als ze iets zagen wat ik had gemaakt: 'Oh, wat mooi Mam'. Vaak gevolgd door de opmerking 'is het voor mij?'. Daarnaast zijn de letters 'MAM' de eerste letters van de namen van mij en mijn dochters. Vandaar dus de naam.

Inmiddels heeft MooiMam een mooie, steeds wisselende, collectie aan prachtige stoffen. En dat is uitgebreid met mooi band en leuke DIY-spullen om met de stoffen te gebruiken. En natuurlijk de handgemaakte produkten, die altijd met veel zorg en plezier worden gemaakt. 

MooiMam heeft klanten in Nederland en België en inmiddels ook (Nederlandse) klanten in andere Europese landen.  Ik verkoop de stoffen waar ik zelf blij van word en het is ontzettend leuk dat ik daar anderen ook blij mee kan maken. Zelf zit ik nog steeds het liefst elke dag in mijn werkkamer/atelier. Lekker tussen de stoffen en prints. Nieuwe ideeën vormgeven en realiseren.

Hopelijk gaan we nog vele creatieve jaren samen beleven.

© 2011 - 2022 MooiMam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel