WERKBESCHRIJVING SLEUTELHANGER

Het zelf maken van zo’n mooie sleutel/tassenhanger is met deze DIY-setjes reuze eenvouding. Met een aantal simpele handelingen, heb je in geen tijd een leuk en origineel cadeau voor jezelf of een ander gemaakt.

  1. Neem een stuk stevig band (van ongeveer 25 cm) met dezelfde breedte als de klem. Bij MooiMam kun je dit band in een aantal kleuren krijgen.
  2. Kies een leuk bandje of lintje in je favoriete dessin van dezelfde lengte als het basisband, Kijk vooral of je het leuker vindt om een breder band of juist en heel smal bandje te gebruiken.
  3. Strijk een strookje vlieseline of strijkband op de achterzijde van het sierband. Je kunt hiervoor ook gewoon zoomband gebruiken, dat je in Nederland ook gewoon bij de Hema o.i.d kunt krijgen. Dit kun je in de desgewenste breedte (iets smaller dan het sierbandje) knippen en dan opstrijken.
  4. Wacht tot het is afgekoeld en leg het sierband met de goede kant boven op het basisband. Strijk dit (d.m.v. stevig aandrukken) op de juiste plek op het basisband,
  5. Als het is afgekoeld kun je het sierband aan de randen met een bijkleurende garen op het basisband vaststikken.
  6. Leg de uiteinden van het basisband goed op elkaar. Voor extra zekerheid en om rafelen extra tegen te gaan, kun je deze uiteinden nog even met een stevige zigzag-steek (even een keer heen en weer) aan elkaar bevestigen, voor je de klem gaat bevestigen.
  7. Leg de uiteinden van de band in de klem. Houd ze goed op zijn plek. Leg het geheel op een stevige ondergrond (stevige tafel of op de grond). Druk met beide duimen vanaf de bovenkant de klem iets aan, terwijl je het band op zijn plaats houdt, zodat het band niet meer echt kan verschuiven.
  8. Knijp met een platte tang de klem verder aan alle kanten goed dicht. Let op: gebruik een stuk stof of een doek om het beschadigen van de klem te voorkomen!! Probeer of je, ondanks de stof die er tussen zit, toch goed kunt zien dat je de platte tang recht en plat op de klem hebt staan, voor je knijpt. Zorg dat je, voor het mooiste resultaat, de klem gelijkmatig rondom dichtknijpt.
  9. Bevestig de splitring aan de hanger.

Voila, een geheel eigen hanger gemaakt!!!

Als je een DIY-sleutelhanger/tassen-setje koopt bij MooiMam, krijg je een papieren versie van de werkbeschrijving meegestuurd.

© 2011 - 2022 MooiMam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel