WERKBESCHRIJVING STOFKNOPEN

Voor de video-uitleg op YouTube klik hier of bekijk onder aan deze pagina. De geschreven uitleg met veel foto-voorbeelden vind je hier.

Het maken van leuke knopen, magneten of buttons is hiermee enorm eenvoudig. En met een geweldig resultaat!

Gebruik de meegeleverde sjablonen om de juiste maat stof bij de juiste maat knoop uit te knippen. Als je de binnenste cirkel eruit knipt en het sjabloon op de stof legt, zie je direct hoe je knoop/magneet/button eruit komt te zien. (tip: je kunt de sjabloon ook uit wat dikker karton knippen, dan gaat hij langer mee.)

Teken de buitenste omtrek van de sjabloon af op de stof en knip de stof hierlangs uit. Leg het stofrondje met de print aan de onderzijde midden op de witte rubber mal. Leg daarop de bovenkant van de knoop met de bolle zijde naar beneden. Druk deze knoop nu met je vingers in de mal. De stof vouwt zich om de knoop. Vouw de randjes reststof netjes en goed naar binnen. Leg de onderzijde hierop (haakje indien aanwezig naar boven). Zet het roze drukkertje erop en druk hiermee stevig de achterzijde naar beneden. Let er even op dat de achterkant er aan alle kanten goed in zit. Je kunt nu de mal omdraaien en door te buigen de knoop uit de mal drukken. LET OP: Van een aantal maten is er een nieuw soort mal. Deze kan in het begin wat ‘stijf’ zijn. Dit kun je opheffen door de mal een beetje te kneden of warm te maken. Het voordeel van de nieuwe mal is dat deze doorzichtig is en je je creatie kan beoordelen voor je de knoop er uit drukt.

Je eigen stofknoop is klaar voor verder gebruik!!

Als je bij MooiMam stofknopen koopt, krijg je een complete werkbeschrijving (inclusief sjablonen en tekening) als papieren versie meegestuurd.

© 2011 - 2022 MooiMam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel